Hotărârea CNSU care prelungește școala online! Elevii nu se întorc în clase până după vacanța de iarnă

Publicat: 08/12/2020 | 07:42

O hotărâre CNSU prelungește școala online în toată țara până în data de 23 decembrie. Hotărârea a fost adoptată luni, 7 decembrie și semnată de fostul premier Ludovic Orban. Astfel, potrivit  Comitetului Național pentru Situații de Urgență, elevii rămân acasă până după vacanța de iarnă.

Noua decizie vine la solicitarea Ministerului Educației, adresată CNSU luni, 7 decembrie 2020. Aceasta are la bază situația epidemiologică actuală, ce continuă să pună presiune pe sistemul medical. (CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2020- 2021? DE CÂND INTRĂ ELEVII ÎN VACANȚA DE IARNĂ)

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Vacanța de iarnă începe la 23 decembrie 2020 și se încheie în data de 10 ianuarie 2021

Învățământ online

Anul școlar a debutat cu o împărțire în trei scenarii a unităților de învățământ, iar din data de 9 noiembrie, prin ordin de ministru, au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal. (VEZI ȘI: CÂND AR PUTEA REVENI ELEVII LA ȘCOALĂ? NOUL SECRETAR DE STAT DIN MINISTERUL EDUCAȚIEI FACE ANUNȚUL)

Pentru următoarea perioadă Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunțat că va analiza şi va stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia de suspendare a cursurilor şi în funcție de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.