Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră: “Nu toți pacienții raportați au murit efectiv din cauza pneumoniei de COVID-19!”

Publicat: 05/05/2020 | 13:26

Prof. Dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că bilanțul deceselor pe care ni-l comunică zilnic autoritățile nu arată concret câți pacienți mor exclusiv din cauza coronavirusului. Mulți dintre cei infectați erau în stare gravă deja din cauza bolilor cronice pe care le aveau, susține reputatul medic.

VEZI AICI: DOLIU ÎN PRESA DIN ROMÂNIA! UNUL DINTRE CEI MAI APRECIAȚI JURNALIȘTI A FOST RĂPUS DE CORONAVIRUS, LA 11 ZILE DUPĂ CE A FOST INFECTAT

Nu toți pacienții raportați, cei 820 sau 818 dacă nu mă înșel, au murit efectiv din cauza pneumoniei de Covid. Există un număr semnificativ de pacienți decedați care asociază Covid dar a căror cauză de mortalitate este alta: cancer terminal, insuficiență cardiacă terminală, severă, accident vascular cerebral, ciroză hepatică decompensată, insuficiență renală cronică”, a declarat Prof. Dr. Horațiu Moldovan, potrivit mediafax.ro.

BILANȚ. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din România a ajuns la 13.837 / 5.454 de pacienți, declarați vindecați și externați

Prof. Moldovan explică faptul că numărul acestor persoane nu ne este deocamdată comunicat exact și te lasă să înțelegi că doar o parte din cei peste 800 de oameni decedați au avut drept cauză a mortalității exclusiv pneumonia cu Covid.

Are test pozitiv, e infectat cu Covid, e raportat ca și Covid, asta nu înseamnă că a murit din cauza asta”, a mai precizat Prof. Dr. Horațiu Moldovan.

NU RATA: EXPERȚII AU FĂCUT ANUNȚUL-BOMBĂ! PE CE DATĂ EXACTĂ VA SCĂPA ROMÂNIA DE CORONAVIRUS

Prof. Moldovan anunță că ia în calcul ca DSP-urile din țară să împartă cele peste 800 de decese raportate până acum și să facă o statistică separată a deceselor din alte cauze datorate exclusiv Covid-19, însă acest lucru este deocamdată la nivel de discuții.