Haos și nervi la granița Marii Britanii cu UE. Șoferii de TIR s-au luat la bătaie cu poliția. VIDEO

Publicat: 23/12/2020 | 15:52

Șoferii de TIR s-au luat bătaie cu poliția, miercuri, în portul Dover, după ce au fost nevoiți aștepte ore întregi să intre în Franța, în contextul închiderii granițelor după descoperirea unei noi tulpini a coronavirusului, în Marea Britanie.

Așa cum se poate vedea și în imaginile difuzate la TV sau publicate pe rețelele de socializare, au existat confruntări fizice între cele două tabere amintite mai sus.

Forțele de ordine au încercat stăpânească pe șoferii furioși care s-au adunat pentru a își vărsa frustrarea în contextul în care au petrecut ore în șir așteptând să poate ajunge pe continent, relatează The Independent și CNN, citați de Digi24.

Citește și: Anunțul făcut de Raed Arafat. De ce este periculoasă pentru copii noua tulpină de coronavirus

Poliția din Kent a anunțat că o persoană a fost arestată în urma conflictelor care au avut loc și în Dover dar și într-un aeroport dezafectat din Manston, folosit pentru parcarea vehiculelor

 

Granița, închisă brusc de autorități

Mii de șoferi de tir și camion au rămas blocați în momentul în care granița a fost închisă duminică din cauza temerilor generate de coronavirusul mutant care s-a răspândit incontrolabil în Regatul Unit.

Franța a ridicat, însă, parțial restricțiile de călătorie, însă a cerut ca toți cei care vor să intre în țară din UK să facă dovada unui test negativ la Covid-19.

Cea mai problemă a autorităților este că nu există centre de testare în Dover, iar cei aproximativ 2800 de șoferi sunt acum blocați în Dover. Ei au fost trimiși să stea la aeroportul dezafectat de la Manston, însă și drumul către acesta este blocat după ce alți 100 de șoferi de camion au blocat șoseaua ca formă de protest.

Până acum, doar două camioane au reușit să treacă Canalul Mânecii și să ajungă în portul Calais din Franța. Situația pandemică actuală și aglomerația obișnuită de la final de an sunt accentuate și de Brexit, în situația în care Regatul Unit urmează să părăsească piața unică și uniunea vamală la 1 ianuarie 2021, iar un acord nu a fost încă negociat între cele două părți.

Nu rata: Cercetătorul Octavian Jurma, dezvăluiri îngrijorătoare despre noua tulpină a coronavirusului: ”Cu siguranță a ajuns și în România”