Haos la Guvern. Ludovic Orban îi contrazice pe Marcel Vela: „Românii nu vor putea ieși liberi din localități”

Publicat: 07/05/2020 | 13:32

Premierul României, Ludovic Orban, îi contrazice pe ministrul de Interne, Marcel Vela, cu privire la declarațiile despre restricțiile care se vor impune după 15 mai.

Declarația lui Orban vine după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că românii nu pot părăsi localitatea numai dacă au urgențe, iar ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că românii pot pleca oricând doresc, după 15 mai, fără adeverințe.

„Eu nu am păreri, eu vă comunic deciziile după ce sunt luate. Suntem în analiză, există mai multe variante. Sigur că ceea ce a comunicat președintele, este sigur. Dacă vor apăra și alte motive temeinice de părăsire a localității ele vor fi anunțate. Și aceste locații vor fi trecute în hotărârile comitetelor județene pentru situații de urgență”, a declarat Orban.

Ce a spus ministrul de interne

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat miercuri pe Facebook că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.