Halucinant! Din ce cauza a murit bărbatul imobilizat de polițiști în Pitești

Publicat: 18/04/2021 | 16:46

Noi detalii îngrijorătoare în cazul morții bărbatului care a fost imobilizat de polițiști la o terasă din Pitești. El ar fi decedat în urma asfixierii și nu în urma unui infarct.

Dan Manu, medicul șef legist din Argeș a declarat că bărbatul a avut parte de o moarte violentă, în urma unei asfixieri mecanice.

Rezultatele preliminare ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”.

De asemenea, Dan Manu a transmis că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Investigațiile continuă

„Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”, a explicat medicul, într-o conferință de presă.

La acest moment are loc o anchetă amănunțită pentru a afla condițiile în care s-a produs nefericitul eveniment. Martorii de la fața locului sunt interogați, inclusiv polițiștii.

Cum a avut loc totul

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 16 aprilie. Agenții de la secția 2 de poliție Pitești, care asigurau perimetrul la un incendiu, i-au cerut unui bărbat de 63 de ani să părăsească terasa unde apăruseră problemele.

În cele din urmă bărbatul s-a ridicat, dar a refuzat să plece din zonă. A continuat conflictul cu polițiștii. Ulterior, a fost trântit la pământ de unul dintre polițiști. Acest lucru se poate vedea în imagini. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.