Halucinant. Ce a făcut un medic din București după ce a aflat că este infectat cu noul coronavirus. Jandarmii au fost nevoiți să intervină

Publicat: 12/04/2020 | 11:05

Da, o întâmplare halucinantă s-a petrecut în plină criză a coronavirusului, iar personajul principal este, surprinzător, chiar medic. Pare foarte greu de înțeles reacția acestuia după ce a aflat, din păcate, că este infectat cu noul coronavirus, iar jandarmii și reprezentanții DSP Buzău au fost nevoiți să intervină de urgență.

Medicul respectiv are 37 de ani, iar atunci când a primit vestea că a fost infectat cu noul coronavirus a… plecat la Buzău, acolo unde a fost descoperit de către reprezentanții DSP Buzău și oamenii legii. Medicul a fost preluat de la locuinţa socrilor săi – aflată în satul Potoceni, comuna Mărăcineni – sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor pentru a fi internat la un spital din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al DSP Buzău transmis agerpres.ro, „în seara zilei de 10 aprilie, a.c., DSP Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă”.

(VEZI ȘI AICI: CRIZA CORONAVIRUSULUI. SAVANȚII DE LA OXFORD AU FĂCUT ANUNȚUL. CÂND VA FI GATA VACCINUL ANTI-COVID-19)

DSP Buzău:”Persoana s-a dovedit necooperantă”

Reprezentanții DSP Buzău au transmis că medicul de 37 de ani s-a dovedit ”necooperant” și a refuzat ”internarea voluntară” în orice unitate sanitară din București sau Buzău. Bărbatul a cerut să fie tratat la domiciliu, apoi a acceptat să fie examinat de un medic infecționist al Spitalului Județean Buzău.

„Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară”, se precizează în comunicat. DSP Buzău a declanșat o ancheta epidemiologică în acest caz.

(CITEȘTE ȘI: COVID-19, MODURI DE MANIFESTARE DIFERITE. DE CE ESTE LETAL PENTRU UNII PACIENȚI, IAR ALȚII SUNT ASIMPTOMATICI)