”Haiducul” Cristi, atac dur la impresar! ”Radu Baron are și calitatea de inculpat”

Publicat: 17/12/2020 | 16:17

Cristi Caloeanu, fostul membru al trupei Haiducii, intervine în unul dintre cele aprinse scandalul din showbiz-ul autohton. Artistul a oferit, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, primele declarații după a pierdut, în fața unei instanțe judecătorești, dreptul de a folosi marca „Haiducii lui 7 cai”.

Este vorba de procesul pe care Cristi îi are cu Radu Baron, fostul impresar al trupei și membru fondator, împreună cu fostul lor coleg, Marian Nicolae. El spune că primul dintre ei nici nu se afla în peisaj atunci când formația s-a născut.

 (CITEȘTE AICI: “DEVORATOAREA DE FOTBALIȘTI” A PUS MÂNA PE „HAIDUCUL” CRISTI. “EL ESTE FOARTE MISOGIN, IAR EU FOARTE FEMINISTĂ“)

„Cel mai important aspect, este faptul că nu Răduț Baron este fondatorul trupei Haiducii, și nu înțeleg cum de își arogă această calitate. Trupa Haiducii a luat ființă în anul 2000, la inițiativa lui Dragoș Docan(Kripton), eu cooptand pe Marian Niculae și Vieru Cătălin. În anul 2000, la momentul formării trupei Haiducii, nici nu știam de existența lui Răduț Baron, nu știam cine este și cu ce se ocupă”, ne-a povestit Cristi.

Haiducii, pe vremea când erau prieteni

Chiar dacă Radu Baron se consideră unul dintre pionierii Haiducii, Cristi este de altă părere: „Acesta nu a făcut nimic altceva decât să editeze un material discografic deja existent, în anul 2003, însemnând primul nostru album muzical compus special pentru acest proiect de către Dragoș Docan(kripton), acesta fiind și managerul Haiducii, și primul videoclip.

Acesta a devenit managerul și impresarul trupei Haiducii în anul 2007, prin preluarea contractului de management de la Dragoș Docan (Kripton) Acest lucru a fost posibil prin simplul fapt că noi, componenții trupei Haiducii, am fost de acord. Tot prin acordul nostru, acesta a devenit cotitular în marca Haiducii în anul 2007”, a declarat Cristi.

„Vremurile de haiducie, nu se termină când vrea Răduț Baron!”

Mai mult, Cristi Caloeanu spune că decizia instanței nu este una definitivă, acuzându-l pe Radu Baron ca îi aduce prejudicii de imagine pe nedrept. Procesul este departe de a fi terminat.

„Instanța de fond, a decis anularea mărcii verbale Haiducii lui 7 cai, însă, nu este o hotărâre definitivă, așteptăm motivarea decizie instanței, și vom face apel. Mediatizarea în urmă așa ziselor dispute a adus un aport major la promovarea trupei Haiducii, de pe urmă căreia a avut de câștigat implicit și Răduț Baron.Vremurile de haiducie, nu se termină când vrea Radut Baron!”, ne-a mai spus Cristi.

Cătălin, Marian și Cristi

Totodată, artistul susține că Radu Baron are și un dosar de inculpat la Judecătoria Târgu Secuiesc. „Răduț Baron are interdicția de a folosii marca Haiducii, fără acordul nostru, în procesul 15307/3/2016 soluție definitivă. El mai are și calitatea de inculpat, în dosarul penal 1984/322/218 la Judecătoria Târgu Secuiesc.Mai există o serie de procese aflate în desfășurare, dar voi revenii cu detalii când vor există soluții finale”, a continuat el.

Cum comentează jignirile aduse de Radu Baron și ale lui Marian Nicolae

Cristi a comentat și afirmațiile lui Radu Baron potrivit cărora Marian Niculae a fost singurul solist cu talent, restul fiind doar niște simpli…dansatori.

(VEZI ȘI: CE JOB ȘI-A GĂSIT CRISTI (EX-HAIDUCII) CA SĂ POATĂ SUPRAVIEȚUI)

„Referitor la afirmația lui Răduț Baron, că era un singur solist, Marian și 2 dansatori, întrucât ceilalți nu știu să cânte, este o altă afirmație defăimătoare la adresa mea, cât și a colegului meu, Vieru Cătălin. De când a luat ființă trupa Haiducii, au fost 3 componenți și 3 soliști.

În ceea ce privește pe Marian Niculae, acesta nu a fost niciodată liderul trupei Haiducii. Acesta a a părăsit de 3 ori Haiducii, în 2010, 2012 și 2018, intrând în alte proiecte muzicale, chiar dacă contractul de management avut până în anul 2013, îi interzicea acest lucru. Eu, și colegul meu, Vieru Cătălin, chiar l-am susținut în anumite situații, în fața lui Răduț Baron, care nu era de acord”, mai spune Cristi.

Radu Baron este un cunoscut impresar din România

Nu a acceptat să fie dat afară

Totodată, Cristi spune că Radu Baron nu a vrut să accepte că Haiducii voiam să încheie colaborarea cu el, și drept răzbunare urcă alți artiști pe scenă.

„Acesta nu acceptă faptul că nu mai doream niciun fel de colaborare cu el  și urca pe scenă alte 3 persoane în locul nostru, motivând că ne-a dat afară, acest lucru fiind declanșarea litigiului civil și penal între noi. Marian Niculae a fost alături de noi în aceste demersuri până în anul 2018, când a părăsit trupa Haiducii.

Cum de, Marian Niculae, care era vehement împotriva lui Răduț Baron, timp de 3 ani luptând împreună în instanțele civile, și făcând mai multe plângeri penale împotriva lui Răduț Baron, acum este împotriva noastră?”, a încheiat Cristi.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.rosă ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.