Hackerii au atacat din nou. Peste opt miliarde de oameni au rămas fără parole

Publicat: 10/06/2021 | 23:41

De curând, opt miliarde de parole, care reprezintă datele de logare la conturi Gmail, Facebook, Apple şi PayPal, au fost publicate de hackeri pe un forum.

Autorul postării spune că toate parolele au între şase şi 20 de caractere şi pot fi găsite cu uşurinţă de cei care le caută în document. Potrivit site-urilor de profil, aceasta este cea mai mare scurgere de parole din istorie. Verifică dacă și parola ta a fost publicată AICI

„Se întâmplă la ordinea zilei. Chiar în timp ce vorbim, sunt mii de atacuri. De aceea, este necesar ca sectorul privat şi cel public să colaboreze.”, spune Jennifer Granholm, secretarul american al Energiei, informează CNN, citat de EVZ.RO.

Nimeni nu știe cine este sursa

Până în prezent, nu s-a aflat cine a publicat datele, deși se muncește non-stop la aflarea sursei. Totodată, se cercetează şi dacă ele sunt cu adevărat cele reale. Totuşi, având în vedere numărul uriaş de informaţii publicate, există şanse mari ca datele private ale unui număr semnificativ de utilizatori online să fie disponibile oricui.

De multe ori, oamenii care-şi fac conturi pentru diferite servicii pe internet folosesc aceeaşi parolă pe mai multe platforme, astfel că sunt compromise date de autentificare de la conturile de social media şi până la cele pentru criptomonede.

Specialiştii avertizează de multă vreme utilizatorii despre felul în care să se logheze în cont. Părerea unanimă a acestora este că utilizatorii ar trebui să folosească metode de autentificare în doi paşi.