Guvernul folosește banii din Fondul de rezervă pentru a cumpăra tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online și măști pentru persoanele vulnerabile

Publicat: 07/05/2020 | 20:48

Premierul Ludovic Orban a anunțat că bani din Fondul de rezervă al Guvernului vor fi folosiți pentru a cumpăra măști pentru persoanele vulnerabile și tablete pentru elevi.

Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de Guvern, iar actul normativ pentru această hotărâre va fi pregătit pentru următoarea ședință. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ LA CASA ALBĂ, DUPĂ CE A FOST CONFIRMAT UN CAZ DE CORONAVIRUS! DONALD TRUMP A AFLAT REZULTATUL PENTRU BOALA RARĂ DIN CHINA)

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza că nu au calculatoare sau tablete”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a mai anunțat că o parte din bani o să fi folosiți și pentru a achiziționa măști de protecție, care o să fie distribuite către persoanele vulnerabile. (VEZI ȘI: GRASU XXL ȘI LAURA ANDREȘAN AU O FAMILIE ÎMPLINITĂ! CUM S-A TRANSFORMAT PROFA DE AMOR ÎN MAMA PERFECTĂ)

„Tot din Fondul de rezervă al Guvernului am luat decizia de a susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile și se află sub incidența legii privind venitul mediu garantat”, a mai declarat Orban.

Acesta i-a cerut ministrului Muncii, Violeta Alexandru, să definească „cu strictețe, în conformitate cu prevederile legale, categoriile de persoane”.