Grupul de Comunicare Strategică confirmă primul caz de coronavirus din penitenciar

Publicat: 23/03/2020 | 14:54

Grupul de Comunicare Strategică a informat, luni, că printre persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus se află și un deținut. Bărbatul ajunsese la spital escortat de poliție pentru că avea probleme medicale.

La testarea realizată la acea dată privind o posibilă infectare cu coronavirus, rezultatul a fost negativ, însă el a fost diagnosticat pozitiv. Deținutul este in izolare încă de la momentul încarcerării, potrivit sursei citate.

Situația din România privind infecția COVID-19

În România, la data de 23 martie, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire. a comunicat că printre persoanele conformate pozitiv la coronavirus este și un deținut.