Gripa a mai răpus trei persoane. Numărul deceselor a ajuns la 34

Publicat: 13/02/2020 | 19:53

Gripa contină să facă victime în România. Alte trei persoane, doi bărbați și o femeie, au murit în ultimele ore. Toți aveau și alte afecțiuni și nu erau vaccinați antigripal. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 34.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), ultimele trei persoane care au murit erau infectate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Autorităţile sanitare au declarat oficial, în 6 februarie, epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor era de 18.

Autorităţile sanitare au declarat oficial, în 6 februarie, epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor era de 18.

Grupele populaţionale considerate de risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală sunt :

– persoane cu vârste cuprinse între 6 luni – 64 ani, în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane;

– copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni-59 luni;

– gravide;

– medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau batrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;