Gripa a mai făcut o victimă în România. Bilanțul a ajuns la 40 de morți. Un bărbat din Dâmbovița a decedat la spital

Publicat: 19/02/2020 | 17:13

Gripa omoară pe bandă rulantă în România. Numărătoarea a ajuns la 40 cu ultima victimă, un bărbat din Dâmbovița. Este al doilea deces înregistrat în acest județ din cauza gripei. (VEZI ȘI: ÎNCĂ PATRU PERSOANE AU MURIT DE GRIPĂ)

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, este vorba despre un caz de deces cauzat de virusul gripal tip A subtip (H1) pdm 09. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, nevaccinat antigripal, prezenta multiple comorbidităţi şi se afla internat în spital din data de 9 februarie.

Bilanțul tragic indică trei femei şi doi bărbați care au murit din cauza gripei în ultimele zile. Cazurile au fost înregistrate în Prahova, Bistrița Năsăud, Iași și Dâmbovița. Ministrul Sănătătii a declarat, marți, că, în două-trei săptămâni, vom avea doze suplimentare de vaccin, după ce toate cele 1,6 milioane de vaccinuri primite au fost trimise de la începutul sezonului la cabinetele medicale din țară.

Gripa are tendința de a se extinde

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a informat că, în săptămâna 3-9 februarie, activitatea gripală a avut un trend crescător, menținându-se în continuare peste nivelul așteptat și cu extindere națională.

„Au fost raportate la nivel național 7.577 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, în creștere față de cele raportate în săptămâna precedentă (7.022) si de trei ori mai multe comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent S 06/2019 (2489 cazuri). La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 165.598, cu 59,2% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (103.996) și cu 3,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (171.081)”, au arătat reprezentanții CNSCBT. (CITEȘTE AICI: EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA! ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII)