Grecia dă startul sezonului turistic! Cei care plănuiesc o vacanță pe teritoriul elen trebuie să îndeplinească anumite condiții

Publicat: 10/04/2021 | 22:58

Deși al treilea val al pandemiei aduce un număr impresionant de noi îmbolnăviri, Grecia a decis deschiderea sezonului turistic. Potrivit ministrul turismului totul se va întâmpla în deplină siguranță, iar în acest sens a fost conceput un plan care o să fie urmat cu strictețe.

Harry Theocharis, ministrul turismului din Grecia, a declarat că deschiderea sezonului turistic va avea loc în data de 14 mai, iar pentru siguranța turiștilor a fost dezvoltat un plan care are cinci linii de apărare. (CITEȘTE ȘI: GRECIA ȘI SPANIA, DISPUSE SĂ PRIMEASCĂ DOAR TURIȘTI VACCINAȚI ANTI-COVID ÎN 2021)

„Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului. Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător. Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”. ”, a declarat Harry ministrul Theocharis.

Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au primit cele două doze de vaccin.

Grecia deschide sezonul turisitc

Harry Theocharis a mai spus că, pentru a deschide sezonul în siguranță, ministerul pe care îl conduce implementează un plan care are cinci linii de apărare:

– Turiștii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului coronavirus la sosirea lor.

– Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.

– Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.

– Vaccinarea lucrătorilor din domeniul Horeca, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.

– Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

De la începutul pandemiei, Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese.

 

Sursa foto: pexels.com