Grecia dă o veste extraodinară turiștilor. Când intenționează să deschidă sezonul de vară

Publicat: 04/05/2020 | 23:56

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat în prima zi de relaxare a restricțiilor, că țara ar putea să se deschidă pentru turiști începând de la 1 iulie.

Turismul este o sursă importantă de venit pentru Grecia. Anul trecut, țara a primit 34 de milioane de turiști, care au adus 18 miliarde de euro în economia națională.

„În cel mai bun dintre scenarii, Grecia va putea începe activitatea turistică de pe 1 iulie și lucrăm pentru a putea atinge acest obiectiv.

Presupunem că oamenii își vor face teste înainte de a lua avionul și că sunt îndeaproape observați, astfel că experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori”, a spus premierul Greciei într-un interviu la televiziunea americană CNN, citată de Hotnews.ro.

20% dintre greci lucrează în turism

Potrivit Reuters, aproximativ 20% din forța de muncă a Greciei este angajată în sectorul turismului, informează Reuters.

„Turismul se confruntă cu cea mai mare criză a generației noastre. Vom avea rate de ocupare foarte scăzute. Nu știm dacă hotelurile se vor deschide, așa că ne aflăm în fața unor vremuri foarte dificile”, a declarat președintele Asociației Hotelierilor din Corfu, Charalambos Voulgaris, proprietarul a două hoteluri.

Plajele din insulă, deja pregătite pentru turiști, sunt goale, iar hotelierii precum Voulgaris se întreabă dacă vor putea să își deschidă porțile vara aceasta.

Grecia a impus restricții începând cu 23 martie pentru a limita transmiterea noului tip de coronavirus. Cu toate că restricțiile au fost eficiente, iar bilanțul în această țară a rămas relativ scăzut față de alte state europene, acestea au avut și un impact negativ major asupra sectorului turismului. Acum, Grecia încearcă să salveze ce a mai rămas din sezonul turistic.

Imagine de Mikele Designer de la Pixabay