Gravidă din Suceava, dezvăluiri cutremurătoare: ”Parcă suntem ciumații țării! Așa suntem priviți”

Publicat: 01/04/2020 | 18:13

O femeie din Suceava, însărcinată în 37 de săptămâni, a făcut dezvăluiri tulburătoare despre siituația în care se află, dat fiind faptul că se află în focarul de coronavirus al țării. Ea face un apel către autorități pentru a redeschide maternitatea.

Ioana a găsit cu mare greutate un spital unde să meargă pentru control, în condițiile în care Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” este închis, la fel şi clinicile private din jur.

SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN

„Au fost denumite câteva spitale care pot să preia cazurile de urgenţă, dar acestea nu mai fac faţă, dar urgenţe însemnând doar atunci cânt ţi se declanşează naşterea. Nu suntem primite nicăieri în ţară deoarece provenim din judeţul Suceava, un judeţ cu cele mai multe cazuri de infestări de coronavirus, aşadar suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării, iar autorităţile nu au luat nicio măsură, ne-au sugerat să naştem acasă, să căutăm moaşe care să poată să ne ajute”, a povestit Ioana, potrivit Mediafax.

APEL DISPERAT AL MEDICILOR DIN ”SPITALUL MORȚII”: E HAOS AICI! SUNTEM DEPĂȘIȚI!”

„Rugăm autorităţile să ia o măsură, să redeschidă maternitatea, dacă acest lucru nu este posibil rugăm să denumească o altă maternitate care să preia toate cazurile gravidelor din Suceava”, a continuat tânăra.

Reacția Anei Măița, președintele Asociației ”Mame pentru Mame”

„Această decizie eu am luat-o destul de devreme, aveam toate controalele medicale la zi, analizele, ceea ce în această perioadă nu mai este posibil pentru multe gravide. Ce le-aş spune gravidelor de azi care se gândesc la naşterea acasă, le-aş spune că le înţeleg perfect, dar le-aş spune că nu este o decizie pe care să o ia în pripă, de frică, este o decizie de viaţă şi de moarte. Cea mai bună decizie este să meargă să nască la spital”, a declarat Ana Măița.

O FEMEIE ÎNTOARSĂ DIN ITALIA, CARE A IGNORAT CARANTINA, ESTE AMENINȚATĂ DE LOCALNICI: ”VĂ ROG, LĂSAȚI-MI FAMILIA ÎN PACE!”

Femeile gravide din Suceava sunt redirecţionate către spitalele din Fălticeni, Rădăuţi, Botoşani sau Iaşi.