Grav accident în județul Neamț. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Publicat: 23/12/2019 | 09:40

Grav accident în județul Neamț. Ca urmare a accidentului rutier produs pe DN 15D – în localitatea Poienari -, la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de intervenție. În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau 9 persoane. La fața locului s-au deplasat 1 ofițer și 22 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o autospecială de descarcerare grea și 3 ambulanțe SMURD. De la Serviciul de Ambulanță s-au deplasat la fața locului 4 echipaje.

În urma accidentului au fost înregistrate 9 victime, din care 7 au fost transportate la CPU (6 policontuzionate, conștiente și 1 comă cu TCF sever) iar 2 persoane au fost declarate decedate la locul evenimentului. Toate victimele sunt de sex masculin. Conform primelor informații de la fața locului, conducătorul auto este policontuzionat, însă conștient.

Ajunse la locul accidentuluii, forțele de intervenție au identificat un microbuz intrat în arborii de pe marginea drumului. Din cei 9 ocupanți, 3 au fost scoși din microbuz de către participanții la trafic, 3 au fost extrași de primele forțe ajunse de la Detașamentul de pompieri Român-Punctul de lucru Poienari, iar 3 erau încarcerate.
Microbuzul venea de la Londra și se deplasa către Vaslui.