Ghiță Mureșan are 2.31 metri, dar să-i vezi pe cei doi băieți ai lui! Cât de înalți sunt George și Victor, fiii fostului baschetbalist

Publicat: 08/12/2019 | 14:38

Ghiță Mureșan – ”Big Ghiță”, așa cum mai este numit – locuiește în Statele Unite ale Americii de 20 de ani, împreună cu soția sa, Liliana, și cu cei doi băieți, George și Victor. Ex-baschetbalistul are 48 de ani și 2, 31 metri înălțime, fiind, așa cum o declară chiar el, un familist convins.

George și Victor practică, la rândul lor, baschetul. Și visează să ajungă cel puțin la fel de celebri ca și tatăl lor. În vârstă de 20 de ani, George este aproape de intrarea în NBA datorită faptului că a devenit om de bază în echipa colegiului St. Andrews, situație care îl mulțumește pe deplin pe Ghiță Mureșan.

Recent, George și Victor s-au fotografiat alături de o prietenă din România, iar amicii celor doi au remarcat diferențele uriașe de înălțime dintre femeie și fiii lui Ghiță Mureșan. Cert este că băieții fostului baschetbalist au toate șansele să ajungă, în perioada următoare, cel puțin la fel de înalți ca și părintele lor, cu care, de altfel, s-au și pozat.

Ghiță a primit premiul premiul NBA Most Improved Player Award

Gheorghe Dumitru Mureșan este născut pe data de 14 februarie 1971, în Tritenii de Jos, județul Cluj). Este fost jucător în NBA. Cu o înălțime de 2,31 m, deține – împreună cu Manute Bol – titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

Gheorghe Mureșan este cel mai cunoscut sportiv român intrat în vizorul lumii sportive datorită selecției observative. Având o înălțime peste medie la vârsta junioratului, a fost remarcat de către responsabilii de la Clubul Sportiv al Universității Cluj. De aici, datorită aptitudinilor sale, jucătorul a evoluat și curând a atras atenția selecționerului echipei naționale și mai apoi echipelor din străinătate: Pau-Orthez, Washington Bullets și New Jersey Nets.

Ghiță Mureșan a încercat și actoria, fiind un personaj principal în filmul Gigantul Meu din 1998, în care a jucat împreună cu actorul Billy Crystal.

Recordul său pentru naționala României este de 42 de puncte, reușite într-un meci cu Suedia, în noiembrie 1992. În 1993, Ghiță Mureșan a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) și două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996, baschetbalistul a primit premiul NBA Most Improved Player Award.