Gheorghe Gheorghiu, mărturisiri despre epidemia de coronavirus din New York: ”La intrarea în stațiile de metrou s-au luat măsuri ca în filmele SF”

Publicat: 20/03/2020 | 17:54

Gheorghe Gheorghiu a făcut mărturisiri uluitoare despre epidemia de coronavirus din New York. Artistul a vorbit despre măsurile drastice pe care le-au luat autoritățile.

Coronavirusul a creat panică în lumea întreagă. Virusul ucigaș se răspândește, cu repeziciune, pe întreg mapamondul și oamenii devin din ce în ce mai speriați. Reprezentanții oficiali au luat măsuri severe pentru a stopa răspândirea coronavirusului, iar Gheorghe Gheorghiu a mărturisit ce se întâmplă în New York, acolo unde s-a stabilit de ani buni.

”Orașul luminilor este aproape de nerecunoscut pentru că virusul invizibil a fugărit mulțimea de afară. Până și cei ce trăiau pe străzi sunt culeși și duși în adăposturi sociale pentru limitarea pandemiei. Cândva Primăria a făcut un recensământ al ”homeless”-lor din meropolă și, în aceste vremuri, pare extrem de util pentru limitarea pericolului. Oamenii au luat în serios recomandările autorităților guvernamentale și din sănătate și evită cât pot locurile aglomerate.

Doar poștasii, politiștii, șoferii de aprovizionare, vânzătorii și cadrele de pe ambulantele fac eforturi să țină o metropolă de circa 20 milioane relativ funcțională. O fac cu o conștiinciozitate admirabilă, mai ales cei de la supermarketuri, care încă țin în frâu panica oamenilor ce golesc rafturile.

Newyorkezii sunt căliți, au trecut prin uragane, furtuni de zăpadă puternice, orașul s-a mai ”oprit”, dar pentru o zi, două. Dar niciodată nu a fost așa ”blocat”, mai ales după ce s-au anunțat 550 cazuri noi, numărul oficial al celor virusați ajungând la aproape 2000 de cazuri, din care 11 decese confirmate. Aici e o chestiune de zile până când li se va solicita oficial locuitorilor să se adăpostească în case. Nu doar să ia măsuri de distanțare care să limiteze transmiterea bolii. Cu autobuzul nu mai circulă nimeni, dar cu metroul e necesar și s-au luat măsuri la intrarea în stații ca în filmele SF”, a mărturisit Gheorghe Gheorghiu pentru Libertatea.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA: ”SĂ NU VINĂ ACASĂ ÎN ACEST AN DE PAȘTE”)

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private.