Gheorghe Dincă scapă de închisoare? Anunțul de ultimă oră în cazul Caracal

Publicat: 11/12/2019 | 08:37

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că rechizitoriul în cazul ”Caracal” se află într-o fază avansată. Suplimentar, Licu a mai transmis că familiile adolescentelor Luiza Melencu și Alexandras Măceșanu pot contesta, în stanță, probele anchetatorilor.

Bogdan Licu a dezvăluit, în timpul unui interviu, că în prezent oamenii legii lucrează la rechizitoriu în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată și nu eliberat din închisoare, așa cum s-a speculat în ultima vreme, din lipsă de probe.

”Se lucrează la rechizitoriu. Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată, mi s-a spus. (…) La trimiterea în judecată, dosarul va fi prezentat instanţei şi, în procedura de cameră preliminară, reprezentanţii părţilor, avocaţii, pot să invoce orice consideră dânşii necesar, orice nemulţumire faţă de modul în care a fost instrumentat dosarul”, a spus Licu, după ce a avut o întâlnire cu cei din conducerea DIICOT, potrivit a1.ro.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite într-o pădure de lângă Caracal, numai că specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul. DIICOT a cerut ajutorul FBI pentru analize suplimentare. Totodată, trebuie reamintit că a fost reținut – săptămâna trecută – un complice al lui Gheorghe Dincă. Ștefan Risipiceanu este acuzat că a agresat-o sexual pe Luiza Melencu.

”I-am dat două palme și…”

Surse judiciare au relatat că, în 6 august 2019, au fost recoltate probe biologice de la Ștefan Risipițeanu. Ulterior, conform unor note de verificare întocmite la nivelul Institutului Național de Criminalistică, ar fi fost obținută potrivirea între profilul genetic rezultat din probele recoltate de la Risipițeanu și profilul genetic al unor probe din Casa Groazei. Monstrul din Caracal susține că Luiza adormise atunci când el l-a adus în cameră pe Risipițeanu.

„Am mers cu Fănică în cameră la Luiza, ușor. Aceasta adormise, dar Fănică s-a împiedicat de masă, că era lângă ușă (și când se închidea ușa în interiorul camerei era negură din cauza cârpei ce o pusesem să nu vină lumina înăuntru de afară, era prinsă pe ușă cu cuișoare) și atunci s-a trezit Luiza, auzind zgomot. Am zis că sunt eu, dar l-a auzit și pe Fănică, începând să plângă să nu o las la altul. l-am zis că este băiatul ce îl văzuse prin geamul mașinii și să îl lase și pe el să o (…) o singură dată, dar zicând că nu atunci, i-am dat două palme și a tăcut”, a declarat Gheorghe Dincă.