Gestul sfâșietor făcut de o femeie din Belgia! A murit după ce a renunțat la aparatul respirator, în favoarea persoanelor mai tinere: „Au mai multă nevoie”

Publicat: 01/04/2020 | 13:15

Epidemia de coronavirus din întreaga lume face tot mai multe victime, de la o zi la alta. După gestul emoționant al preotului din Italia, care și-a dat viața renunțând la un aparat respirator în favoarea unei persoane mai tinere, pe care nici nu o cunoștea, o femeie din Belgia, testată pozitiv cu coronavirus, i-a urmat același exemplu.

Suzanne Hoylaerts, o femeie de 90 de ani din Binkom, Belgia a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. În urmă cu 2 săptămâni, aceasta a fost internată în spital, iar medicii au decis că are nevoie de un aparat respirator pentru a putea rămâne în viață.

Cu toate acestea, Suzanne a refuzat categoric să-i fie alocat acest aparat respirator și a mărturisit că vrea să beneficieze de el persoanele mai tinere.

CORONAVIRUS | Zi neagră în România! Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 85

„Nu vreau să folosesc un aparat pentru respirație artificială. Să-l păstrați mai bine pentru pacienții mai tineri, au mai multă nevoie” a spus femeia, potrivit mirror.co.uk. „Eu chiar am avut o viață bună” a mai completat Suzanne.

La numai 2 zile de la refuzul folosirii aparatului respirator, Suzanne a murit pe patul de spital. Sursa citată mai informează că fiica acesteia este extrem de tristă din cauza faptului că nici măcar nu-și poate lua rămas bun de la ea. „Nu pot să-mi iau la revedere, nu am nici măcar șansa să pot participa la înmormântare” a declarat Judith, pentru Mirror. În Belgia, 705 persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.