Gestul impresionant al unui clujean! A montat pe stradă un coș în care lasă alimente pentru cei nevoiși

Publicat: 07/04/2020 | 22:51

În plină epidemie de coronavirus, când toată lumea trece printr-o perioadă extrem de grea, se mai arată și unele gesturi de umanitate și solidaritate incredibile. Un clujean a montat un coș metalic pe stradă și lasă alimente pentru nevoiași.

România trece printr-o perioadă complicată, iar în aceste momente este esențial ca oamenii să dea dovadă de empatie și să se ajute între ei. Asta a făcut și Radu Bâldea, un clujean care în plină epidemie de coronavirus s-a gândit și la cei mai puțin norocoși. Acesta a luat inițiativă și a construit un cos de plasă, pe care l-a montat în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca și pe care periodic îl umple cu alimente pentru oamenii nevoiași. (CITEȘTE ȘI: SALVATOR ÎN PRIMA LINIE, LA 80 DE ANI: ”NU MI-E TEAMĂ. NU MI-E TEAMĂ ABSOLUT DELOC”)

Bărbatul a filmat întreg procesul și a încărcat  video-ul pe contul său de YouTube pentru ca totă lumea să vadă că nu ai nevoie de multe lucruri pentru a face o faptă bună.  „Aveam emoții că va fi vandalizat coșul, dar, spre surprinderea mea, era tot acolo, inclusiv biletul. L-am reumplut cu alimente”, a declarat Raul Bâldean. (VEZI ȘI: ȘEFUL CORPULUI DE CONTROL DIN MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, TEST NEGATIV PENTRU COVID-19, CONSTANTIN DINA A FOST EXTERNAT)

Clujeanul i-a îndemnat și pe alții să îi urmeze exemplu, subliniind cât este de important, în această perioadă, să ajutăm cât putem. „Dacă crezi că poți ajuta și tu într-un fel, poți lua exemplu sau găsi o altă metodă pentru a fi util societății”.

În prezent, în România au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care s-a înregistrat un număr total de 197 decese.