Gestul de solidaritate al primarului din Mediaș! A tăiat 10% din salariile angajaţilor şi al său, pentru a dona banii unui spital şi unui cămin de bătrâni

Publicat: 22/04/2020 | 16:27

Epidemia de coronavirus pe lângă ravagiile pe care le-a făcut a scos la iveală și numeroase gesturi de solidaritate. Primarul din Mediaș a decis să taie 10% din salariile angajaților și al său, iar banii astfel obținuți să îi doneze.

Gheorghe Roman, primarul din Mediaș a anunţat că va reduce salariile angajaţilor, inclusiv pe al său, cu 10%. Banii rezultaţi vor fi redirecţionaţi către spitalul, căminul de bătrâni şi unitatea de asistenţă medico-socială din municipiu. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNNIS A DAT CEA MAI AȘTEPTATĂ VESTE DE TOȚI ROMÂNII: „DUPĂ 15 MAI VOM PUTEA SĂ NE MIȘCĂM MAI LIBER, ÎNSĂ VIAȚA NU VA REVENI LA NORMALITATE”)

„Pe lângă măsurile pe care le-am luat încă de la începutul crizei, am considerat oportun ca în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local să trimit spre aprobare un proiect ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toţi angajaţii”, a declarat Gheorghe Roman, potrivit Agerpres.

Inițiativei primarului s-a alăturat și viceprimarul Christine Thellmann în semn de solidaritate, iar o solicitare similară a fost adresată şi consilierilor locali. (VEZI ȘI: GEST EMOȚIONANT. VENTILATORUL FOLOSIT DE STEPHEN HAWKING A FOST DONAT PENTRU PACIENȚII COVID-19)

„Din economia făcută astfel vor fi transferaţi bani de la bugetul local către unitatea de asistenţă medico-socială, căminul de bătrâni şi Spitalul Municipal Mediaş”, a mai precizat primarul Gheorghe Roman.

În prezent, în România au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 516 decese.