Gest frumos. Bătrânul căruia i s-au furat pantofii la Spitalul Huși, încălțat de manager

Publicat: 12/05/2021 | 13:57

Mircea Chirilă, pacientul de 70 de ani care a depus plângere împotriva Spitalului din Huși, după ce pantofii săi, păstrați în magazia de bunuri pe perioada internării s-au evaporat, a avut o parte de o surpriză la care nu se aștepta.

Bătrânul depusese o plângere în acest sens, la mijlocul lui aprilie, însă, se pare, ancheta nu a găsit vreun vinovat.

Atunci când a fost informat despre situația inconfortabilă, managerul Spitalului, doctorul Bogdan Popa, s-a decis să facă în nume propriu un gest care să îndrepte lucrurile.

Concret, medicul l-a invitat, în mod public, pe pacientul supărat în biroul său, pentru a-i oferi contravaloarea încălțărilor de la care s-a făcut atâta „scandal”, scrie Vremea Nouă.

Invitația a fost acceptată

O dată la 21 de zile, pacientul să i se schimbe sonda. Și pentru că auzise din sat de invitație, bătrânul s-a dus, imediat după ce a fost tratat și a bătut la ușa biroului managerului.

„Da, e adevărat că azi (ieri, n.r.) am fost la directorul Spitalului. Era un domn doctor în alb îmbrăcat, amabil, care s-a purtat foarte frumos cu mine. Zici că eram prieten cu dumnealui de o viață, așa de frumos mi-a vorbit.

M-a invitat să stau un pic. Un om de omenie, mi-a plăcut de dumnealui. Mi-a dat bani în locul pantofilor și mi-a spus să îmi cumpăr eu ce pantofi doresc. Era acolo și o doamnă secretară, care, la fel, foarte frumos s-a purtat.

Domnul director se vede că e om cu carte, om de treabă. Nu e el vinovat că doamna de la magazie nu spune unde sunt pantofii mei, dar dacă a vrut să repare treaba asta, eu îi mulțumesc”, a spus Mircea Chirilă, potrivit sursei citate mai sus.

A plecat, apoi, direct la cumpărături

Mai mult, Mircea Chirilă a plecat de la spital, direct la cumpărături pentru a își înlocui bunul care îi fusese furat. „A fost la un magazin din piață și și-a luat pantofi noi. Adevărul este că moș Mircea nu voia banii de la domnul director, nu avea nevoie de nimic, decât de pantofii lui.

Buni sau răi, cum erau, erau ai lui. Poate pentru unii nu e un capăt de țară o pereche de pantofi, dar pentru un bătrân este. Oricum, eram siguri că nu vor mai fi găsiți.

Acum bătrânul și-a luat alți pantofi, tot negri, mărimea 42. Mi-a spus că e foarte fericit, că are din nou papuci buni, în cutia lui, unde și-i ține la păstrare”, a spus Ștefan Popa, nepotul pacientului Mircea Chirilă, cel care are grijă de el.