Gest emoționant! Cum au întâmpinat-o militarii din Galați pe asistenta hărțuită de vecini pentru că îngrijește bolnavii de COVID-19 VIDEO

Publicat: 03/04/2020 | 00:53

Gest emoționant al militarilor din Galați! O asistentă medicală care lucrează la un spital unde sunt internați bolnavi de coronavirus a fost întâmpinată, chiar în fața blocului, cu aplauze și flori de militari. Femeia fusese hărțuită de vecini, care îi aruncaseră cu clor pe ușă. Asta pentru că îi îngrijește pe pacineții infestați cu COVID-19.

Militarii au aplaudat-o, i-au dat flori și și-au cerut scuze în numele vecinilor.

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că… vii acasă la finalul turei”, a transmis  MApN, pe pagina de Facebook.

Ea postase, cu o zi înainte, un mesaj pe Facebook, în care povestea prin ce trece. „Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase.”

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela!

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 2 aprilie 2020

„Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe. Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică! Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!”, a mai transmis MApN.

Mai mult, poliţiştii gălăţeni au deschis, joi, o anchetă pe numele unui patron care a refuzat să o servească pe asistenta medicală şi a alungat-o din magazine, anunță Digi24.