George Ivașcu și Stelian Nistor, excluși definitiv din Marea Lojă Națională din România. Comunicatul dur oferit de reprezentanții MLNR

Publicat: 18/04/2021 | 16:15

George Ivașcu și Stelian Nistor au fost excluși definitiv din Marea Lojă Națională din România, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții MLNR, după ce s-a vehiculat că ei ar fi depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales. În comunicatul dat publicității se arată că decizia luată de instanțele justiției masonice ale MLNR în legătură cu cei doi actori este irevocabilă.

George Ivașcu și Stelian Nistor, excluși definitiv din Marea Lojă Națională din România

Deși ieri s-a scris că actorul George Ivașcu ar fi fost votat, în mod legal şi regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, realitatea este total opusă! Conform unor oficiali din cadrul MLNR, informația nu este adevărată, relatează publicația Gândul.ro.

Marea Lojă Națională a României a negat și faptul că Stelian Nistor ar conduce Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România. Mai mult, în comunicatul dat publicității a fost subliniat că actorul de 62 de ani a fost exclus din MLNR, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice.

La șefia Marii Loji Naționale din România se află profesorul doctor Radu Bălănescu, acesta fiind și Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul lui Radu Bălănescu se va încheia în luna noiembrie 2023, atunci vor avea loc și alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

Nu rata: George Ivașcu este mentorul lui Mihai Bendeac! Juratul de la iUmor, dezvăluiri emoționante: “Îi sunt recunoscător pe viață!”

“(…). Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.

Cetățeanul George Vladimir Ivașcu, de profesie actor, a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.

Referitor la afirmația: «interesant este că alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România…», precizăm următoarele: Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, care are încheiat concordat cu Marea Lojă Națională din România și care funcționează în mod legal, este condus de domnul Alecu Racoviceanu.

Cu privire la cetățeanul Stelian Nistor, fost actor, vă facem cunoscut faptul că și acesta a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR”, s-a transmis în comunicatul dur, conform gandul.ro.

Iubirea fraternă, întrajutorarea și adevărul reprezintă cele trei mari principii ale Francmasoneriei.

Sursa foto: Facebook & arhivă