George Floyd era infectat cu noul coronavirus. Ce au descoperit medicii la autopsia finală

Publicat: 04/06/2020 | 08:22

Autopsia finală a lui George Floyd arată acesta suferea, pe lângă o serie afecțiuni cronice care ar fi dus la moartea sa , și de coronavirus. Potrivit patologului din The Hennepin County, cel mai probabil bărbatul era asimptomatic la momentul decesului său, atunci când se afla în custodia poliției Minneapolis.

Dar, o altă autopsie, făcută spun că cel mai nou timp de coronavirus nu este principala cauză a decesului lui George Floyd. Bărbatul afro-american aflat în centrul amplelor proteste din SUA, a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”, a anunțat luni avocatul familiei, potrivit CNN.

Declarații incredibile din partea familiei

George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde.

Când a venit ambulanța, Floyd era deja mort, susține avocatul familiei. „George a murit pentru că avea nevoie să respire. Avea nevoie de o gură de aer”, a explicat avocatul.

Autopsia independentă a fost cerută de familie în condițiile în care institutul public de medicină legată a anunțat că nu există „dovezi fizice” care să susțină diagnosticul unei „asfixii de natură traumatică sau al unei strangulări”.

Rezultatele autopsiei publice au fost menționate în plângerea pe baza căreia a fost arestat polițistul alb Derek Chauvin, cel care a ținut genunchiul pe gâtul victimei, fără a-i păsa de rugămințile lui George Floyd, care i-a spus în mod repetat că nu poate să respire. Chauvin a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență.

Polițistul va fi judecat pentru crimă

Derek Chauvin, ofiţerul de poliție care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd va fi acuzat de crimă de gradul al doilea – omor cu intenţie, dar fără premeditare, potrivit CNN. Și colegii săi vor fi puși sub acuzare.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, este așteptat să facă anunțul oficial în cursul zilei, mai scrie CNN.

Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei de ajutor și complicitate la crimă de gradul al doilea, potrivit documentelor aflate la dosar.