Generalul Ionel Oprea, noi declarații: ”Nu cred că cineva și-a închipuit că, dacă aducem medici în uniformă militară în Suceava, nu va mai muri nimeni”

Publicat: 13/04/2020 | 14:40

Generalul Ionel Oprea a făcut noi declarații, în contextul pandemiei de coronavirus care face ravagii la Spitalul Județean Suceava. Oamenii se întreabă de ce, în continuare, se moare pe capete. Iar răspunsul n-a întârziat să apară.

”Nu cred că cineva și-a închipuit că, dacă aducem medici în uniformă militară aici sau cu educație militară, nu va mai muri nimeni. Altfel îi plimbam pe tot mapamondul și automat nu mai apăreau decese COVID-19”, a declarat generalul doctor Ionel Oprea, potrivit monitorulsv.ro.

Acesta a explicat că sunt în continuare pacienți în stare gravă și, din păcate, multe evoluții sunt imprevizibile, „agravările producându-se la pacienți care inițial au avut evoluție bună, sau apar brusc și trebuie să reacționăm”.

Unitatea de Primiri Urgențe și secția de Terapie Intensivă au fost extinse pentru a putea acoperi numărul de pacienți care se estimează că vor ajunge în stare critică, în perioada următoare. Potrivit generalului, Spitalul de Urgență Suceava lucrează acum la o capacitate de 50%. (CITEȘTE ȘI: „CHINEZII AU FĂCUT CORONAVIRUSUL ÎN LABORATOR ȘI NOI AVEM DOVADA”. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI POATE PORNI AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL)

„O să-și dobândească întreaga capacitate, promitem acest lucru, indiferent de eforturile pe care le vom face. Nu cred că în Suceava se vor vedea acele dezastre din Lombardia sau din alte zone ale lumii. Să aveți speranță și încredere că acest focar se va stinge, dar trebuie ca în această perioadă să ne punem frâu unor porniri inadecvate. Stările conflictuale trebuie puțin manageriate altfel”, a mai afirmat generalul medic Ionel Oprea.

Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 333 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 231 de pacienți.