Gara de Nord, plină de oameni! Pandemia nu-i oprește pe români să circule cu trenul! Ce spun aceștia despre COVID-19

Publicat: 01/04/2020 | 13:54

În plină pandemie de COVID-19, cu starea de urgență decretată, primul județ închis și peste 80 de morți în doar o lună de la apariția virusului în țară, românii îndrăznesc încă să circule liberi și curajoși pe străzi. Mai mult, aceștia folosesc fără probleme mijloacele de transport în comun.

Gara de Nord din București a fost surprinsă astăzi cu zeci de călători care-și așteptau pe peron trenurile. Peisajul pare rupt din zilele normale, nicidecum din cele de urgență în care ne aflăm. În timp ce de mai bine de 15 zile cei mai mulți dintre români stau izolați în propriile case și respectă recomandările și legile în vigoare, iată că sunt și excepții de la regulă. Mulți români circulă în continuare cu trenurile, nevoiți să își viziteze familiile și traversează astfel o bună parte din țară.

CITEȘTE ȘI: COVID-19. Pot fi infectați copiii cu noul coronavirus?

Mulți au declarat chiar că nu îi sperie noul coronavirus și sunt nevoiți să aleagă transportul feroviar pentru a merge la serviciu.

După instituirea carantinei în Suceava, o parte din curse au fost anulate iar restul traseelor au fost modificate pentru a nu trece prin municipiul închis de pandemie. Iar În trenurile care pleacă din Suceava se vor putea urca doar persoanele care au asupra lor anumite documentele cerute de autorităţi.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 | Un laborator privat ar putea produce săptămânal milioane de doze de vaccin