GALERIE FOTO. Cum se proteajează străinii de COVID-19. Măștile la care au apelat sunt, de-a dreptul, incredibile

Publicat: 07/04/2020 | 08:18

Purtarea măştilor de protecţie este obligatorie, până în prezent, în patru județe din România (Bacău, Maramureș, Galați, Iași), însă, foarte probabil, și restul țării se va alătura fenomenului “cu gura și nasul acoperite”, lucru pe care, de altfel, autoritățile l-au și recomandat.

VEZI AICI: SFATUL LUI RAED ARAFAT PENTRU POPULAȚIA ȚĂRII: „PURTAȚI MĂȘTI! DACĂ NU GĂSIȚI SĂ CUMPĂRAȚI, IMPOVIZAȚI CEVA”

Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită”, a fost mesajul transmis de Prefectura Bacău.

În cazul în care doriți să improvizați, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă și câteva idei de măști care să vă protejeze împotriva COVID-19. Cei din străinătate le-au confecționat acasă, iar acum le poartă mândri când ies în public!

NU RATA O GALERIE FOTO SENZAȚIONALĂ

Cum să își fabrici acasă propria mască de protecția împotriva COVID-19

Măștile textile trebuie să se potrivească peste față, dar să fie confortabile și să fie asigurate bine după urechi sau cap. De asemenea, este important ca acestea să aibă mai multe straturi de țesătură, dar în același timp să se poată respira fără probleme prin ele și să fie ușor de spălat în mașină fără a-și schimba forma.

MASACRU LEGALIZAT | Te poți îmbolnăvi de COVID-19 chiar și când ai o activitate specifică în preajma Paștelui. Autoritățile sanitare-veterinare au clarificat situația

Centrul pentru Controlul și Combaterea Bolilor recomandă purtarea măștilor atunci când o persoană se află în spații publice, de exemplu în magazine sau în farmacii, locurile în care se găsesc mai multe persoane într-un spațiu închis, potrivit mediafax.ro.

Măștile nu trebuie puse copiilor sub 2 ani și nici persoanelor care au probleme de respirație sau sunt în imposibilitatea de a și le înlătura singure.

Cele mai simple metode de confecționare a unor măști pentru protecție de noul coronavirus sunt din tricouri, bandane, prosoape, eșarfe sau filtre de cafea.

Majoritatea modelelor prezentate de CDC pot fi realizate cu ajutorul unor foarfece și legate cu elastice, dar cei care au acasă o mașină de cusut își pot confecționa măști mai elaborate.