Gălățenii au furat pubele cu sare puse de autorități pentru a evita alunecările lângă blocuri

Publicat: 30/12/2019 | 15:27

Mai multe pubele cu sare au fost amplasate de autoritățile gălățene lângă blocuri, în așa fel încât să poată fi folosite în caz de ghețuș sau polei. După o zi, pubelele cu sare au dispărut.

Mai multe pubele din orașul Galați în care era depozitată sare pentru sezonul rece au fost furate. Ele fuseseră amplasate de reprezentanții societății de salubrizare în urmă cu două zile chiar lângă punctele de colectare a gunoiului.

Printr-un comunicat de presă, Primăria Galați anunța că a montat pubele cu sare în punctele de colectare a deșeurilor din cartierele orașului.

În anunțul respectiv reprezentanții municipalitații subliniau faptul că sarea nu este „destinată consumului alimentar, ci prevenirii alunecării, când se formează gheață sau polei, la intrările în scările de bloc sau pe căile de acces pietonale din apropierea acestora”.

La o zi de la amplasarea publelor cu sare, Primăria a anunțat pe Facebook că acestea au dispărut.

Reprezentanții municipalității au cerut ajutorul populației pentru prinderea hoților.

„Apel la spiritul civic! Trei dintre pubelele cu sare, ce poate fi folosită pentru prevenirea alunecării în caz de polei sau gheață, au dispărut la scurt după ce au fost amplasate. Este vorba despre pubela de la punctul de colectare a deșeurilor din cartierul I.C. Frimu, din zona blocului U7, de pubela din cartierul Micro 40, din zona blocului F2, și de pubela din zona fostului cinematograf Flacăra. Facem apel pe această cale la spiritul civic, să păstrăm bunurile comune, iar dacă sunteți martorii unor acte de furt sau vandalism vă rugăm să contactați Poliția Locală în vederea identificării autorilor. Vă mulțumim!”, a anunțat Primăria Galați.