Gabriela Firea trage un semnal de alarmă, după anunțul făcut de Klaus Iohannis: ”Traficul din Capitală a crescut”

Publicat: 01/05/2020 | 13:39

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă, după anunțul făcut de Klaus Iohannis. Traficul din Capitală a crescut considerabil.

”#ImpreunaVomReusi #stamacasa

Urmare a anunțului făcut zilele trecute de autorități în legătură cu relaxarea restricțiilor de circulație după data de 15 mai, în traficul bucureștean se constată o creștere vizibilă a numărului de vehicule care se deplasează prin oraș. Am evaluat, în cursul zilei de ieri, la Centrul de Monitorizare a Traficului din cadrul Primăriei Capitalei, împreună cu directorul Poliției Locale și cu directorul executiv al Direcției Transporturi, această situație, precum și modul în care transportul public de suprafață a fost adaptat condițiilor de criză.

Înțeleg pe deplin nerăbdarea oamenilor după atâtea zile de izolare și restricții, dar trebuie să fim conștienți cu toții că nerespectarea strictă a măsurilor impuse de autorități poate zădărnici aceste eforturi considerabile. De aceea, le recomand tuturor bucureștenilor să evite în continuare orice deplasări care nu sunt urgente sau foarte importante și să respecte regulile de igienă și de distanțare socială”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Numărul persoanelor din România testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 12.567 ,potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 se ridică la 726. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA A FĂCUT ANUNȚUL. CÂȚI ROMÂNI S-AU INFECTAT, DE FAPT, CU CORONAVIRUS. “NU ASCUNDEM NIMIC!”)

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.244 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 180 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.