Gabriela Firea recondiționează autobuzele vechi! În ce vrea să le transforme edilul-șef al Bucureștiului

Publicat: 28/06/2020 | 12:35

Gabriela Firea a pornit un nou proiect ambițios. Primarul Capitalei este hotărâtă să nu ducă la casat vechile autobuze, ci vrea să le recondiționeze și să le transformate în autobuze de tip CNG, ce funcționează cu gaz natural comprimat, cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze.

Acest proiect pilot este estimat la peste 150 de milioane de euro și prima etapă vizează un număr de 600 de vehicule din parcul circulant , potrivit hotnews.ro. Din totalul acestor vehicule 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 și Euro 4 o să fie transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6). Iar alte 100  de vehicule o să fie transformate în troleibuze. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA, PRIMA REACȚIE DUPĂ CE UN TROLEIBUZ A LUAT FOC ÎN BUCUREȘTI: “DOI ANI AM FOST ȘICANAȚI. SPER CA TOȚI CEI CARE…”)

„Transformarea în troleibuze a celor 100 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 va avea loc concomitent cu extinderea rețelei de contact aferente în unele zone deficitare: Gara de Nord, B-dul Ion Ionescu-Sisești, Berceni etc. Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei și dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului”, a spus Gabriela Firea.

A doua etapă a proiectului vizează restul de autobuze Mercedes Citaro, până la 1000, care o să aibă aceeași soartă. Proiectul este unul ambițios și prevede și modernizarea autovehiculele, schimbarea aspectului interior, prin dotarea cu aere condiționat și echipamente de comunicație. (VEZI ȘI: GABRIELA FIREA, DECLARAȚII DURE DESPRE PROIECTUL DE TESTARE AL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII! „O IMPROVIZAŢIE ROMÂNEASCĂ”)

„Vehiculele vor suferi transformări esențiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor și dotarea lor cu aer condiționat și cu echipamente moderne de comunicații. Proiectul prevede, de asemenea, construirea a trei stații de alimentare, în trei autobaze care vor fi modernizate, stații necesare pentru încărcarea rapidă cu combustibil a autobuzelor”, a mai declarat Primarul Capitalei.