Gabriela Firea, reacție ciudată după demiterea lui Streinu-Cercel: „În fond, cu ce a greșit? Este un medic neîndreptățit!”

Publicat: 23/04/2020 | 19:00

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, condamnă demiterea lui Adrian Streinu-Cercel de la conducerea Comisiei anti COVID 19 a ministerului Sănătăţii. Ea este de părere că medicul a fost neîndreptățit.

Edilul susține în același timp că medicul a fost ținta unor interese politice și că ar fi de fapt…neîndreptățit pentru că nu a greșit cu nimic.

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne rafuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planetă?

Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel.

Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente.

Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a ceratenilor, unde e vină? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă câți vor reacționa la această situație fără nicio logică”, a scris pe Facebook Primarul General al Bucureştiului.

De ce a fost demis medicul

Nelu Tătaru a anunțat în această după-amiază că l-a demis pe Adrian Streinu-Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. În rândurile de mai jos, puteți citi declarațiile care i-au pus capac cunoscutului doctor care a consiliat aproape toți miniștrii Sănătății, încă de pe vremea comunismului.

„Domnul prof. Streniu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid. Era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și această propunere, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus, gândim și oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord.

Apariția acelui plan de vacanță nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al Comisiei. I-am comunicat și dumnealui acest lucru. Nu mai face parte din Comisie și nu mai e nici președinte. Nu a obiectat”, a declarat ministrul Sănătății.