Gabriela Firea, previziuni sumbre pentru ce va urma în privinţa răspândirii coronavirusului: „România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei”

Publicat: 19/03/2020 | 23:40

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat că epidemia de coronavirus este încă la început și că urmează să se înregistreze o creștere a numărului persoanelor contaminate.

Gabriela Firea se teme pentru situația în care are putea ajunge România. „E mai bine să luăm măsuri în această perioadă, când avem acalmie. Situația aceasta nu va fi în continuare, într-o lună vom avea sute de bolnavi, nu o sută ca acum. Pentru că este inevitabil, venind atât de mulți români din Italia și Spania și Germania, și încă vin”, a explicat Gabriela Firea la Realitatea Plus. (CITEȘTE ȘI: MINSITRUL SĂNĂTĂȚII, NOI INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS. CÂND VA FI VÂRFUL EPIDEMIEI ÎN ROMÂNIA)

 „Lupta noastră, a tuturor este pentru a nu ajunge un număr foarte mare de persoane în stare critică. Cred că toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei”, a mai spus Primarul Capitalei. (VEZI ȘI: NETFLIX REDUCE TRANSMITEREA FILMELOR HD PENTRU A EVITA COLAPSUL INTERNETULUI DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Gabriela Firea a sugerat că oamenii ar trebuie să rămână în case și majoritatea activităților să se stopeze, pentru a evita o situație critică. „A-i chema în continuare pe angajați, din dorința legitimă de a susține economia, asta înseamnă un număr mai mare de persoane suspecte, un număr mai mare de persoane îmbolnăvite și o presiune extraordinară pe sistemul de sănătate, care nu are cum să facă față în condițiile actuale”, a declarat Primarul Capitalei, conform realitatea.net.

În prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus și alte mii de oameni se află în carantină. Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate.