Gabriela Firea, noi declarații în plină criză de coronavirus: ”Locurile pentru carantină din București sunt ocupate. Analizăm alte șapte clădiri”

Publicat: 13/03/2020 | 16:12

Gabriela Firea a făcut noi declarații în plină criză de coronavirus.  Primarul General al Capitalei a declarat că spațiile de carantină sunt ocupate, motiv pentru care analizează alte șapte locații pentru a putea adăposti persoanele suspecte de coronavirus.

”Avem 292 de locuri pentru carantină, în București – dintre care 198 sunt cele noi, obținute în mai putin de 24 de ore de la lansarea solicitării de ieri a PMB catre hotelieri. Gradul de ocupare a acestora este acum de aproape 100%. Alte șapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate in spații de carantină. Am lansat ieri (joi – n.red.) o adresă de e-mail pentru obținerea de noi spații pentru carantină.

În mai putin de 24 de ore, am primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri dintre care 24 sunt situate în București. Primele doua,unul cu o capacitate de 120 de locuri si celalalt de 78 de locuri, au fost deja verificate și sunt în conformitate cu cerințele specifice unei astfel de situații, alte sapte se afla in analiza sectoarelor si a Directiei de Sănătate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri, care sunt ocupate in acest moment aproape in totalitate.

Toate ofertele de spații primite, situate pe raza Municipiului București, sunt trimise la primăriile de sector. Acestea, împreună cu direcția de sănătate, fac o analiză a spațiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spații de carantină.

Ofertele de spații care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru a decide în privința lor”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a precizat că 17 persoane au răspuns la invitația de voluntariat: ”Totodată, la invitația noastră de voluntariat au răspuns 17 persoane, care sunt dispuse să meargă la cumpărături pentru persoanele care nu au familia sau prietenii în apropiere și se află în izolare la domiciliu. Le mulțumim celor care au înțeles importanța participării la soluționarea în comun – sector public și privat – a actualei situații în care se află Capitala. Este un gest semnificativ, este o dovadă de responsabilitate și solidaritate și mă bucur să constat că Bucureștiul este unit”.