Gabriela Firea intervine în scandalul momentului din România. Ce spune despre propunerea fără precedent în cazul bătrânilor: asta schimbă totul

Publicat: 22/04/2020 | 13:55

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a avut o intervenție, la Digi24, în subiectul momentului, separararea bătrânilor de peste 65 de ani de familiile lor. Inițiatorul, medicul Adrian Streinu Cercel, a fost criticat dur în spaţiul public pentru propunerea sa de a-i carantina. (CITEȘTE ȘI: IMAGINEA DISPERĂRII VÂRSTNICILOR DIN SUCEAVA. CUM A FOST SUPRINSĂ O FEMEIE ÎN MIJLOCUL ȘOSELEI: „STATULE, TU CE AI FĂCUT PENTRU BĂTRÂNII NOȘTRI ?”. FOTO)

„Specialiștii de la Institutul Matei Balș au trecut pe un document o serie de măsuri posibile, în funcție de scenariul în care intră țara noastră, în funcție de numărul persoanelor contaminate, de gravitatea acestora și de evoluția pandemiei în România, la fel cum s-a întâmplat în întreaga Europă și în întreaga lume. M-am informat și medicii din România, nu doar din București, țin legătura cu omologii lor din întreaga lume și sunt foarte bine conectați.

NU RATA: GABRIELA FIREA, AȘA CUM NU AI MAI VĂZUT-O + MESAJUL LA PRIMA ORĂ A DIMINEȚII VIDEO

Deci s-a pornit de la o bună intenție și s-a făcut referire, pentru că am studiat documentul, la persoanele peste 65 de ani care nu au familie, nu au aparținători, în condițiile în care se vor introduce restricții de circulație, nu are cine să le aducă medicamente, apă șamd. La acea categorie de persoane se făcea referire și de aceea cred că domnul ministru trebuia să precizeze zilele trecute, când a răspuns în cadrul unui interviu, că documentul științific făcea referire nu la toate persoanele de peste 65 de ani, ci la persoanele care nu au posibilitatea să stea puțin mai separate de membrii familiei și să poate să-și facă o aprovizionare fluentă.

AFLĂ ȘI: REACȚIA EMOȚIONANTĂ A GABRIELEI FIREA DUPĂ GESTUL RAMONEI BĂDESCU, ACTRIȚA STABILITĂ ÎN ITALIA DE 30 DE ANI: ”ÎI MULȚUMESC ÎNCĂ O DATĂ!”

Cred că aceste lucruri de comunicare trebuie să fie foarte bine lămurite, pentru că iată ce se sensibilități crează, ce panică poată să inducă în populație, ce suferință. Merg pe ideea că a fost un document științific bazat pe realitățile din întreaga lume și pe alte măsuri similare care s-au luat în Europa, dar nu făcea referire documentul la toate persoanele peste 65 de ani. Așa cum am spus și ieri, nu se putea la nivel tehnic ca toate persoanele peste 65 de ani, din București, cum ați precizat corect, aproape jumătate de milion, să fie transferate în unități hoteliere”, a spus Gabriela Firea.