Gabriela Firea, despre episodul „vatman versus BMW”: ”Încă o dată s-a dovedit utilitatea acestor…”

Publicat: 12/01/2020 | 21:33

Gabriela Firea a precizat că la incidentul recent în care un șofer și un vatman din Capitală s-au șicanat în trafic s-a dovedit utilitatea gardurilor de protecție ale liniilor de tramvai. Primarul anunță că 4 linii de tramvai sunt protejate de garduri și se lucrează pentru extinderea numărului lor.

„În ceea ce privește gardurile de protecție ale liniilor de tramvai, a fost recent un incident – știți ce s-a spus pe rețelele de socializare, „vatman versus șofer de BMW”. Încă o dată s-a dovedit utilitatea acestor garduri de protecție. Avem 4 lunii de tramvai protejate de garduri, astfel încât fluența tramvaielor este constatată de cetățeni”, a declarat Gabriela Firea.

Atât Societatea de Transport București, cât și Direcția Transporturi din cadrul Primăriei lucrează, în acest moment, pentru a fi și alte linii de tramvai protejate de aceste garduri, mai informează edilul Capitalei.

Reacțiile vin în contextul în care un șofer și un vatman din Capitală s-au șicanat în trafic, primul blocând linia de tramvai, iar al doilea intrând cu tramvaiul în mașină. Ulterior, polițiștii rutieri au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Dosarul a fost deschis după ce autoritățile au analizat imaginile apărute în spațiul public.

La scurt timp, și reprezentanța Comisiei Europene în România a postat un comentariu ironic pe Facebook cu referire la incidentul în care un tramvai și o mașină s-au șicanat în trafic. În postare apare o fotografie cu un autoturism folosit de Corpul diplomatic lângă șină, însoțită de mesajul „cui i-e frică de tramvai?”.