Gabriela Firea, declarații dure despre proiectul de testare al Ministerului Sănătății! „O improvizaţie românească”

Publicat: 02/06/2020 | 23:06

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut unele afirmații destul de dure legate de proiectul de testare pe care urmează să îl inițieze Ministerul Sănătății. Aceasta a acuzat că inițiativa este asemănătoare cu cea organizată în Capitală, cu excepția faptului că nu urmează o formulă științifică.

Gabriela Firea a scos în evidență că pentru proiectul care viza testarea bucureștenilor a întâmpinat numeroase piedici, deși era mult mai organizat și derulat după norme internaționale, comparativ cu cel al Ministerului Sănătății, care i se pare total dezorganizat. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA A LUAT DECIZIA: ÎNGHEAȚĂ TAXELE! S-A ÎNTÂLNIT CU REPREZENTANȚII HORECA)

„Să înţeleg că la noi nu era ştiinţă, era ceva aproximativ. La ei e ştiinţă. Eu nu am mai auzit să stai să aştepţi să vezi ce persoane vin la analize – să îşi ia o glicemie, nivelul fierului, calciului şi aşa mai departe – şi din acele persoane care întâmplător vin acum către un laborator să faci o selecţie. Dar eu încurajez chiar şi acest tip de testare. Îl încurajez.

Vreau doar să fac un paralelism în legătură cu faptul că în proiectul nostru, care este realizat după toate normele internaţionale, s-a aruncat cu vorbe de ocară, în schimb cu ce a ieşit ministerul nu este nici jumătate ştiinţific faţă de proiectul Primăriei Capitalei”, a spus edilul general, pentru Antena 3.

„O improvizaţie românească”

În cadrul aceluiași interviu, Gabriela Firea a mai reliefat faptul că Ministerul Sănătății a încercat să îi blocheze proiectul timp de o lună, pentru ca acum să facă același lucru. (VEZI ȘI: VESTE MARE PENTRU ȘOFERI! GABRIELA FIREA A FĂCUT ANUNȚUL: ”E GATA LA TOAMNĂ!”)

„Din păcate, ceea ce se întâmplă acum este de neînţeles, la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru că de o lună şi jumătate m-au blocat pe mine. Am început fără niciun sprijin şi doar cu boicot public şi blocaje. Şi acum încearcă cumva să pună în dificultate proiectul Primăriei Capitalei, despre care înţelegem că e foarte bun, pentru că şi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face la fel în perioada următoare: teste în ţară, dar nu după o formulă ştiinţifică, ci tot, dacă vreţi, cumva, o improvizaţie românească, pentru că vor selecta practic persoane într-un eşantion imaginar dintre românii care vor merge în această perioadă la analize, pentru alte afecţiuni”, a mai spus Gabriela Firea.