Gabriela Firea, anunț îngrijorător: „Nu mai avem locuri în carantină”

Publicat: 12/03/2020 | 14:44

Primarul Gabriela Firea a anunțat că Bucureștiul nu deține în prezent destule spații pentru carantină așa că instituția pe care o conduce va apela la mediul privat pentru ajutor în combaterea pandemiei de coronavirus.

Edilul Capitalei a precizat că, în prezent, mai sunt disponibile 60 de locuri, însă nu sunt spaţii suficiente în cazul în care DSP ar cere urgent mult mai multe locuri

„Am făcut apel şi la mediul privat, să încercăm să ne pună la dispoziţie contra cost, plătind chirie, dând un avans, să ne dea camere separate şi cu toalete. Ideale ar fi clădiri cu peste 40-50 de camere”, a spus primarul Capitalei.  Potrivit edilului, în prezent avem 200 de locuri de carantină deja ocupate.

Contextul măsurilor luate de primărie

Antonel Tănase, secretar general al Guvernului le-a cerut primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, primarilor celor șase sectoare din Bucureşti, precum și primăriilor din județul Ilfov să identifice urgent spații izolate de cazare, destinate carantinării.

Numărul infectaților cu coronavirus în România crește de la o oră la alta. Bilanțul persoanelor depistate pozitiv cu virusul ucigaș a ajuns la 48.Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri că epidemia de COVID-19 poate fi caracterizată ca pandemie.