Gabriela Firea, anunț despre testarea pentru coronavirus: ”Trebuie să mergem deja la etapa următoare: să testăm angajaţii din…”

Publicat: 07/04/2020 | 16:22

Gabriela Firea a făcut mai multe declarații despre testarea pentru coronavirus. Primarul Capitalei susține că a venit momentul să treacă la etapa următoare. Adică testarea angajaților din serviciile publice.

”Eu am fost una dintre persoanele care a susţinut încă de la începutul acestei crize în sănătate, testarea dacă nu în masă, pentru că poate sperie această sintagmă şi nu facem facem faţă ca ţară unei testări în masă, din punct de vedere al infrastructurii, al numărului de aparate real-time PCR, al numărului de medici şi cadre medicale care trebuie să pună în funcţiune aceste aparate, ca buget pentru a cumpăra atâtea teste, măcar o testare extinsă. Cred că trebuie să trecem şi la nivel oficial, nu doar ca intenţie la testarea extinsă.

Eu cred că este foarte puţin şi trebuie să mergem deja la etapa următoare: să testăm angajaţii din serviciile de utilitate publică, din serviciile vitale. Din Poliţie, din Jandarmerie, din serviciile sociale care au grijă de cei din carantină şi izolare, de ei care lucrează în transportul public în comun, în termoficare, în iluminat public”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Pe teritoriul României au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 – internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți – au decedat.

”De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. (CITEȘTE ȘI: NOUL CORONAVIRUS ȘI ”CĂLCÂIUL LUI AHILE” PE CARE L-AU DESCOPERIT CERCETĂTORII AFLAȚI ÎN CĂUTAREA UNUI VACCIN)