Gabriela Firea, anunț despre alerta de coronavirus! „Guvernul a emis o ordonanță de urgență”

Publicat: 25/02/2020 | 18:29

Gabriela Firea a făcut primele declarații despre pregătirile pe care Primăria Capitalei le-a făcut cu privire la alerta de coronavirus. Se pare că au fost luate unele măsuri de precauție și au fost create spații pentru peroasenle care trebui să fie ținute în carantină.

Primarul Capitalei susține că în momentul de față există un spațiu cu o capacitate de 100 de persoane, pentru cei care sunt suspecți de coronavirus și asigură posibilitate creării mai multor astfel de locuri. (CITEȘTE ȘI: CE CATEGORIE DE VÂRSTĂ FACE FAȚĂ CU BRIO CORONAVIRUSULUI! IATĂ STATISTICILE)

„Guvernul a emis o ordonanță de urgență în acest caz prin care ministerul Sănătății și ministerul de Interne. Și primăria Capitalei va răspunde solicitărilor în conformitate cu legea. (VEZI ȘI: TOȚI ROMÂNII TREBUIE SĂ ȘTIE ASTA! CUM ÎȚI DAI SEAMA DACĂ AI LUAT CORONAVIRUS ȘI CE TREBUIE SĂ FACI IMEDIAT)

Până acum, am ținut legătura cu Raed Arafat. Ni s-a solicitat găsirea unui spațiu destul de mare pentru persoanele care s-ar putea să vină în izolare. Au fost două persoane fără simptome, care au ieșit din această izolare. Testul nu a ieșit pozitiv. La acea adresă mai sunt acum șase persoane. Capacitatea acestei clădiri este de 100 de persoane, sunt condiții optime.

Dacă la solicitarea Ministerului Sănătății vom fi implicați în această misiune, vom găsi și alte clădiri care să corespundă unor circuite unde să se ducă un trai decent. Primarul e în orice localitate vicepreședintele comitetului de situații de urgență, el va primi dispoziție direct de la comitetul general de situații de urgență, nu poate dispune un primar închiderea unui oraș. Dincolo de mine, eu nu cred că trebuie să inducem starea de panică în rândul cetățenilor”, a declarat Gabriela Firea.