Gabriela Firea, anunț de ultimă oră despre Spitalul Colentina: ”Să nu repetăm o greșeală fatală pe care a făcut-o Italia”

Publicat: 20/03/2020 | 23:05

Gabriela Firea a transmis, în această seară, că pacienții infectați cu noul coronavirus nu trebuie să fie duși în spitalele generaliste, motiv pentru care Spitalul Colentina devine ”spital-suport” pentru Institutul ”Matei Balș”.

Primarul General al Capitalei a mai declarat că este vital să nu repetăm ”greșeala fatală” pe care a făcut-o Italia. Ca ”spital-suport” pentru Institutul ”Matei Balș”, Spitalul Colentina se va afla sub îndrumarea medicului Streinu-Cercel, iar pacienții ajunși acolo vor fi tratați de o echipă mixtă.

„Încercăm să nu repetăm o greșeală fatală pe care a făcut-o Italia. Țin legătura permanent cu Ministerul Sănătății, astfel încât bolnavii de COVID – 19 să nu fie duși în spitalele generaliste pentru a nu amesteca aceste tipologii de boli. Sub îndrumarea profesorului Streinu-Cercel, Spitalul Colentina devine spital-suport al Institutului Matei Balș. Pacienții care au două patologii nu se vor duce la orice spital din București, ci vor merge la Spitalul Colentina pentru a fi tratați de o echipă mixtă”, a declarat Gabriela Firea.

”Trei noi aparate care au o viteză foarte mare de testare”

Gabriela Firea a mai anunțat că s-a reușit achiziționarea a încă trei noi aparate care au o viteză mare de testare – 3 ore – și precizie sporită.

„Am reușit să achiziționăm încă trei noi aparate care au o viteză foarte mare de testare. De la șase-opt ore cât testează aparatele veche existente până acum în țara noastră aceste PCR testează în trei ore și cu o precizie foarte mare pentru că sunt de înaltă tehnologie. Săptămâna viitoare sperăm să achiziționăm și pe cel de-al patrulea. Două aparate merg la Institutul Matei Balș, unul la Victor Babeș și unul la Spitalul Colentina”, a mai spus Gabriela Firea, în această seară, la Antena 3.

(VEZI ȘI AICI: VACCIN PENTRU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. MEDICUL ALEXANDRU RAFILA: ”SĂ VEDEM DACĂ ESTE EFICIENT. E DESTINAT DOAR PERSOANELOR CARE…”)