Gabriela Firea a solicitat ca problema poluării din București să fie discutata în CSAT

Publicat: 04/03/2020 | 20:39

Duminică seara rețelele independente de măsurare a calității aerului, au raportat un nivel de poluare excesiv în București. Nivelul normal a fost trecut chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea. La trei zile de la incident încă nu s-a aflat ce a produs valul toxic, așa că Primarul general al Capitalei a solicitata ca problema să fie discutata în CSAT.

Gabriela Firea a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, faptul că a solicitat Consiliului Suprem de Apărare a Țării să analizeze, în cadrul unei ședințe, poluarea din București.

”Vom solicita sprijinul tuturor autorităților statului, pentru că dreptul la sănătate și la un mediu curat, sănătos, sunt garantate de Constituție. Am transmis o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris ceea ce s-a întâmplat în București între 1 și 2 martie și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Municipul București în cadrul unei ședințe a CSAT ”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă, conform Libertatea.

Gabriela Firea s-a arătat nemulțumită de faptul că până în prezent nu s-a identificat ce a cauzat valul de poluare. „Au trecut trei zile de la accidentul ecologic din Capitală şi, din păcate, nici până în acest moment, populaţia nu a fost informată cu privire la cauza acestui accident ecologic, pentru că nu considerăm că a fost o întâmplare şi nici doar un incident – de aceea spun accident.

Am văzut că tentaţia este aceea ca instituţia principală responsabilă din ţară cu protecţia mediului, şi anume Ministerul Mediului, încearcă să dea vină pe alte instituţii. E şi aceasta o politică, dar nu cred că rezolvă nimic”, a mai spus Gabriela Firea.