Gabriela Firea a solicitat ajutorul mai multor state pentru spitalele din Capitală, în lupta cu coronavirusul

Publicat: 20/03/2020 | 16:36

Gabriela Firea a solicitat ajutorul mai multor state pentru spitalele din Capitală, în contextul epidemiei de coronavirus.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA: ”SĂ NU VINĂ ACASĂ ÎN ACEST AN DE PAȘTE”)

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Gabriela Firea a solicitat ajutorul mai multor state pentru spitalele din Capitală, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Am trimis scrisori pentru a solicita sprijin catre Ambasadele Statelor Unite ale Americii, Germaniei, Chinei, Israelului și Austriei, care să trimită și el scrisori către primăriile capitalelor din statele respective, în vederea solicitării unui sprijin necesar în această perioadă pentru cele 19 spitale din București”, a mărturisit Gabriela Firea.