Gabriela Firea a făcut anunțul. Vor fi redeschise parcurile după 15 mai?

Publicat: 29/04/2020 | 20:48

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 15 mai, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în România, vor putea fi luate unele măsuri de ”relaxare”, însă asta nu înseamnă că pericolul reprezentat de COVID-19 a trecut.

În acest context medical, trebuie menținute măsurile de protecție necesare pentru încetinirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, iar reprezentanții Poliției Române au emis, azi, și un comunicat referitor la ziua de 1 Mai, zi în care, tradițional, foarte mulți români ieșeau la iarbă verde. Numai că, acum, condițiile sunt cu totul altele, parcurile și Pădurea Băneasa nefiind deschise pentru cei care ar dori să încingă grătarele.

Într-o intervenție la Antena 3, Gabriela Firea – Primarul General al Capitalei – a declarat că parcurile ar putea fi deschise, în București, după data de 15 mai, dar numai în anumite condiții. Dacă se va lua o astfel de măsură, bucureștenii vor primi informații suplimentare prin flyere, la intrarea în grădini sau parcuri, și vor fi obligați să poarte măști de protecție.

(CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 3 COPII DE LA CENTRUL DE PLASAMENT DIN IAȘI AU FOST INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS: ”MAI SUNT 53 DE TESTE ÎN LUCRU”)

”Cu anumite excepții…”

În ceea ce privește locurile de joacă pentru copii, Gabriela Firea a transmis că aceasta ar fi o măsură ”riscantă” într-o ”primă etapă”, tocmai pentru a se evita aglomerația.

”În București luăm în discuție foarte serios și vom propune Comitetului municipal pentru situații de urgență redeschiderea parcurilor din Capitală, dar cu anumite excepții, în sensul că toți cei care se vor îndrepta către grădinile publice și parcuri vor primi la intrare un flyer informativ și li se vor aduce la cunoștință regulile de distanțare socială, de asemenea purtarea unei măști, fie că este vorba despre una medicală sau una confecționată acasă, de asemenea, evitarea locurilor aglomerate și, în ceea ce-i privește pe copii, cred că va fi riscant ca în prima etapă să se redeschidă și locurile de joacă pentru că este știut că acolo se fac cele mai mari aglomerări de persoane. Redeschiderea acestora va fi analizată”, a spus Gabriela Firea în timpul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

(VEZI ȘI AICI: DUPĂ CE S-A VINDECAT DE CORONAVIRUS, PREMIERUL MARII BRITANII, BORIS JOHNSON, A DEVENIT TATĂ)