Gabriela Firea a făcut anunțul. Cum va fi, de fapt, testarea bucureștenilor pentru coronavirus: „Vreau să dau și o veste bună”

Publicat: 28/03/2020 | 20:36

Apar noi informații în spațiul public legate de testarea bucureștenilor pentru coronavirus. După ce Gabriela Firea a făcut anunțul, toată lumea s-a întrebat dacă de acest test vor beneficia doar cei cu buletin de București sau și cei care locuiesc în Capitală cu chirie și au domiciliul în provincie. 

Edilul Capitalei, Gabriela Firea a oferit ultimele informații despre testarea pentru coronavirus a locuitorilor din București.

Gabriela Firea a transmis că testarea se va aplica tuturor celor care locuiesc în București, fie că sunt locuitori de drept sau persoane din provincie. Mai mult, edilul a explicat că aparatura nouă va permite efectuarea unui număr mai mare de teste pe zi, pentru locuitorii din București.

„Am avut și eu această curiozitate. Am întrebat dacă participă strict cetățenii care au buletin de bucurești. Nu contează aceste elemente care țin de acest detaliu, ci să locuiască în București, așa mi s-a transmis. Nu sunt exluse persoanele care doar locuiesc în București.

În acest moment, se realizează teste pentru persoanele aflate în carantină, cele care prezintă forme și cadre medicale. Vreau să dau și o veste bună. Dacă până acum se pot realiza câteva teste pe zi cu aparatele vechi, cu cele noi, s-a crescut numărul de teste pe zi.

În paralel cu această testare, sunt aceste teste rapide pe care le-a achiziționat deja Matei Balș și vom face și noi aceste achiziții, din Austria. O parte dintre ele sunt și din Belgia și sunt autorizate de oameni din echipa domnului Cercel. Personalul abilitat va fi instruit luni și marți, apoi va începe. De menționat este că nu administratratorii de bloc sau primarii aleg românii pentru teste, ci specialiștii din medicină, în funcție de mai multe criterii” a spus Gabriela Firea, la Digi 24.