Gabriela Firea a făcut anunțul! Ce măsuri speciale s-au luat în Maternitățile Giulești, Filantropia, Cantacuzino și Malaxa, în contextul pandemiei COVID-19

Publicat: 14/04/2020 | 07:47

În contextul pandemiei de COVID-19, la Maternitățile Giulești, Filantropia, Cantacuzino și Malaxa s-au luat măsuri speciale de protecție a mamelor, nou-născuților și personalului medical.

VEZI AICI: RAED ARAFAT NU ESTE DE ACORD CU RELAXAREA RESTRICȚIILOR ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ. “POATE FI DEVASTATOR PENTRU ROMÂNIA!”

Astfel, nou-născuții, viitoarele mame și femeile care au nevoie de analize, diagnostic și tratament într-o clinică de obstetrică-ginecologie primesc îngrijire medicală în condiții de siguranță și în timpul pandemiei de coronavirus.

În această perioadă, multe dintre viitoarele mame sunt îngrijorate, le este teamă să ajungă la maternitate din cauza pandemiei de coronavirus. Vreau să le transmit un mesaj clar tuturor doamnelor însărcinate: Primăria Capitalei, prin ASSMB, a luat în această perioadă toate măsurile speciale de protecție, pentru că în actualele condiții restrictive, impuse de pandemie, prioritatea zero o reprezintă siguranța gravidelor și a nou-născuților. La Maternitatea Giulești, la fel ca și în celelalte trei maternități administrate de Primăria Capitalei (Filantropia, Cantacuzino și Malaxa), s-au luat măsuri speciale de protecție a mamelor, nou-născuților și personalului medical”, a spus Gabriela Firea, potrivit mediafax.ro.

Astfel, personalul medical, mămicile sau viitoarele mămici internate au echipament de protecție adecvat, halate de unică folosință, mănuși, măști, botoși etc.

CONTROVERSE. Cine este Bogdan Despescu și de ce a plecat din funcția de șef al Poliției Române

De altfel, Gabriela Firea mai spune că numai la Maternitatea Giulești, în condițiile pandemiei și ale stării de urgență, în ultima lună, s-au născut 273 de copii, iar în total, în maternitățile Primăriei Capitalei s-au născut, în ultima lună, 924 de copii.

Reacția lui Marcel Moisa, managerul Maternității Panait Sîrbu

Managerul Maternității Panait Sîrbu, dr. Marcel Moisa, a explicat că modalitatea de acces în spitale s-a schimbat.

S-a schimbat modalitatea de acces în spitale, s-au instituit puncte de triaj epidemiologic care vizează toate pacientele care se adresează maternității. Zilnic se realizează triajul personalului medical, care a fost instruit în legătură cu purtarea echipamentului de protecție iar, pentru eventualele cazuri de persoane suspecte sau infectate, în conformitate cu prevederile legale, s-au creat circuite funcționale noi, autorizate de Direcția de Sănătate Publică, personalul medical fiind instruit în legătură cu normele speciale de echipare”, a spus dr. Moisa.

NU RATA: TREI PARTIDE NU SUNT DE ACORD CU PRELUNGIREA STĂRII DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA. DECRETUL RISCĂ SĂ NU FIE APROBAT!

Totodată, managerul Maternității Giulești a adăugat că, pe lângă nașteri, la acest spital sunt tratate, în continuare, urgențele medicale.

Dr. Andreea Enache a a precizat că Maternitatea Giulești dispune de toate echipamentele de protecție necesare astfel încât, atât cadrele medicale, cât și pacientele să fie în siguranță.