Gabriel are nevoie de ajutor! Tânărul nu mai poate merge de la 11 ani și este îngrijit doar de mama lui. Poveste emoționantă

Publicat: 11/05/2021 | 11:04

Gabriel locuiește împreună cu mama sa într-un apartament la etajul 3, într-un bloc cu patru nivele, fără lift și fără oamenii capabili să-l poată coborî. Este îngrijit de ființa care i-a dat viață. Tânărul are nevoie urgent de ajutor.

De precizat că locuiește în apartamentul tatălui său, care, însă, ar refuza un schimb, fiind “rău voitor, violent verbal și fizic, viciat și alcoolic”.

Cert este că Gabriel are nevoie de liniște și libertate, iar strângerea de fonduri este realizată pentru tânăr și mama lui, pentru a “cumpăra căsuța modestă mult visată pe sol, iar Gabriel sa poata face progrese atât cu sănătatea, cât și cu scopul său nobil de a ajuta pe ceilalți”.

Suflet nobil, Gabriel a înființat și un OMG – Asociația Umanitară SOS SNA Gata Brașov – cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor cu dizabilități și nu numai. El nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani, suferă de Sindrom Muscular Amiotrofic.

“Sunt rare nopțile când doarme pe pernă!” De câți bani are nevoie Gabriel

Iar din 2004 suferă de bronșită super supurativă, acumulezaza un litru de secreții în ambii plămâni pe care trebuie sa-l scotă printr-o terapie rudimentară și extrem de obositoare și riscantă, alfel ar putea muri asfixiat. De cele mai multe ori, după o astfel de terapie istovitoare, de șase ori, adoarme nemâncat.

Sunt rare nopțile când doarme pe pernă. Doarme rezemat, cu capul pe dulap, din cauza faptului că respiră greu. Pentru această dramă există tratamente, dar sunt foarte costisitoare. El are nevoie mereu de bănuți pentru a-și putea lua tratamentul de întreținere foarte scump. Există tratamente costisitoare de la Nursenurseum până la terapii genetice în Singapote, dar costurile urcă între 130.000 de mii de euro și 380.000 e euro”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Instituțiile statului nu i-ar fi oferit niciun ajutor

De-a lungul anilor, Gabriel ar fi încercat să obțină o locuință socială, dar fără niciun rezultat. A depus dosar pentru atribuirea unei case la Direcția de Servicii Sociale, Primăria Brașov, Prefectură, ANL, Președenția României… Degeaba!

I-a fost dat un beci profund insalubru pe Strada Transilvaniei nr. 26. Facând cerere pentru contestație, nu a mai primit altă locuință pentru că nu a aceptat acest imobil impropiu pentru o persoană în scaunul rulant și cu probleme grave la plămâni. Rugăm din suflet pe cei cel îl pot ajuta să o facă cu tot sufletul. Tot ce se va strânnge pe Facebook va ajunge la el”, se mai notează în finalul mesajului.

Cum poți dona

Datele de Contact: Olteanu Ioana

– număr de telefon: 0741.422.410

– adresă de e-mail: olteanu.ioana2018@gmail.com

Donații în conturile:

Sucursala Judeteană Brașov a BCR, Cod IBAN: RO13CECEB00008RON1513964 (lei)

Cod IBAN: RO24CECEB000D6USD1513965 (USD)

Titular: Olteanu George Gabriel

paypal.me/OlteanuGeorgeGabriel