Fugărit de urs, un bărbat din Jibou a găsit scăparea urcându-se în copac! A stat acolo 7 ore

Publicat: 17/06/2021 | 22:59

Clipe de groază a trăit un bărbat de 67 de ani din Jibou, care a fost fugărit de un urs, iar scăparea lui a fost un copac, în care s-a urcat cât ai clipi. Avea să stea acolo, cu frica-n sân, șapte ore.

S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, când bărbatul culegea ciuperci de la marginea pădurii. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, miercuri seara poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12,00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. (CITEȘTE ȘI: PANICĂ PE STRĂZILE DIN BĂILE TUȘNAD! OPT URȘI AU FOST ALUNGAȚI DE JANDARMI)

Fugărit de urs, un bărbat din Jibou a găsit scăparea urcându-se în copac! A stat acolo 7 ore

În jurul orei 18,00, acesta a încercat să-și contacteze tatăl, fără rezultat, însă. Nu i-a răspuns la telefon. „Sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou, s-au format echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scotociri în pădurea din zona localităţii Rona. Astfel, în data de 17 iunie, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac. După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare”, este comunicatul oferit de IPJ Sălaj. (NU RATA: ANCHETĂ PENALĂ DNA, ÎN CAZUL ÎMPUȘCĂRII URSULUI ARTHUR. MOMENTAN NU ESTE VIZAT NICIUN VINOVAT)

A fost salvat, în cele din urmă, iar echipajul de pe Ambulanţă a constatat că omul nu a suferit leziuni.

Sursa foto: Instagram.com