Fratele lui George Floyd, mesaj impresionant pentru protestatarii din întreaga lume: “Era pașnic,a fost un uriaș blând. De ce vă distrugeți comunitatea?”

Publicat: 01/06/2020 | 20:49

Terrence Floyd, fratele mai mic al bărbatul de culoare ucis de polițiștii americani, a lansat un mesaj impresionant către toți cei care sunt furioși pentru crima comisă și care cer să se facă dreptate. Apelul tânărului vine după ce manifestațiile au devenit extrem de violente în anumite zone din SUA. În ultimele zile, sute de mii de oameni au ieșit pe străzile mai multor orașe din întreaga lume și au protestat față de uciderea brutală a lui George Floyd de către polițiștii americani. 

Citește și: Filmul unei morți cu iz de crimă care a scos mii de americani pe străzi în plină pandemie

Fratele lui George Floyd, mesaj impresionant: “Era pașnic,a fost un uriaș blând”

Fratele mai mic al lui George Floyd își dorește ca manifestanții “să nu sfâșie orașul”. În vârstă de 46 de ani, americanul de culoare a murit după ce a fost atacat de ofițerul de poliție Minneapolis, Derek Chauvin. Timp de opt minunte i-a ținut polițistul genunghiul pe gât bărbatului, iar scenele au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Gestul omului legii a provocat revoltă și proteste masive în toată țara, dar și în afara granițelor Statelor Unite ale Americii.

Nu rata: Umili, aplecați în genunchi. Așa s-au fotografiat zeci de polițiști pentru a “reduce” din vinovăția morții lui George Floyd

“Uneori mă enervez, și vreau și eu să sparg niște capete. Pur și simplu vreau… să o iau razna. Dar sunt aici. Fratele meu nu era așa. Fratele meu era pașnic. Veți auzi o mulțime de oameni spunând că a fost un uriaș blând.

Nu vă sfâșiați orașul, toate acestea nu sunt necesare. Pentru că dacă familia și rudele lui nu o fac, atunci voi de ce să o faceți? Dacă propria familie și sânge din sângele lui încearcă să accepte asta și să fie pozitivi, să meargă pe un alt drum pentru a căuta dreptate, atunci voi de ce sunteți aici să vă distrugeți comunitatea?”, a spus Terrence Floyd într-un interviu oferit jurnaliștilor de la ABC News.

Află și: Beyonce, mesaj dur după moartea lui George Floyd: “Nu mai ucideţi oameni fără sens. Am văzut mult prea mulţi ucigaşi nepedepsiţi”

Terrence Floyd a mai subliniat că fratele său era cunoscut pentru “pozitivitate” și “motivație”: “Așa ar trebui să fie amintit! Fă ceva pozitiv.!Nu mai inventa scuze. Și asta simt că se întâmplă: folosesc acest lucru ca o scuză pentru a fi proști”.

Tânărul a adăugat că vrea să-l vadă pe Derek Chauvin și pe ceilalți trei foști polițiști pedepsiți la maximum pentru ceea ce i-au făcut fratelui meu”.

“Pentru că după ce am văzut videoclipurile, nu a fost numai tipul care era pe gâtul lui… Nu numai ăsta, erau și ceilalți trei ofițeri în spatele camerei, în spatele mașinii de pe el. Pentru ca el să nu se poată mișca”, a spus fratele mai mic al lui George Floyd.

Descoperă și: Hackerii Anonymus intervin în cazul lui George Floyd, bărbatul ucis de către un ofițer din Minneapolis! Au blocat site-ul poliţiei și amenință polițiștii corupți: “Venim!”

Un alt frate al lui George Floyd, despre discuția cu Donald Trump

Între timp, un alt frate al lui George Floyd a descris conversația cu președintele Donald Trump drept “foarte rapidă”.

“Nu mi-a dat ocazia să vorbesc. A fost greu. Încercam să vorbesc cu el, dar el pur și simplu mă respingea, ca și cum: «Nu vreau să aud despre ce vorbești». Și i-am spus doar, vreau dreptate. Am spus că nu-mi vine să cred că au comis un fel de linșaj modern ziua în amiaza mare”, a declarat Philonise Floyd pentru Al Sharpton de la MSNBC, potrivit CNN.

Citește și: Vedetele donează pentru a plăti cauţiunea manifestanţilor arestaţi în SUA! Soția lui John Legend a anunțat o donație de 200.000 de dolari

Derek Chauvin și-a ținut genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de 8 minute și 46 de secunde, dintre care 2 minute și 53 de secunde după ce bărbatul a devenit inconștient, se arată în plângerea penală depusă împotriva polițistului-asasin. Acesta a fost acuzat de crimă de gradul al treilea și omor de gradul doi. Alți trei ofițeri implicați în detenția lui GeorgeFloyd au fost, de asemenea, concediați, dar încă nu au fost arestați sau acuzați.

Prima declarație în fața lui Derek Chauvin, care fusese programată pentru azi, 1 iunie, a fost amânată pentru 8 iunie, conform jurnaliștilor de la New York Post, care citează WSB-TV. Înregistrările judiciare nu au menționat niciun motiv specific pentru întârzierea de o săptămână.